Chrome voor iOS goed voor aandeel van 2,7 procent

Abonneer je gratis op Techzine!

Google kan tevreden zijn, het bedrijf bracht eerder dit jaar Chrome voor iOS uit en ziet het marktaandeel van de mobiele browser gestaag toenemen. Uit gegevens van 12 september 2012 blijkt dat Chrome voor iOS een marktaandeel van 2,7 procent in handen heeft.

Het aandeel van Google’s mobiele browser groeit daarmee langzaam maar gestaag. Google lanceerde de browser voor het iOS-besturingssysteem in juni. Halverwege juli mocht Google al rekenen op 1,5 procent marktaandeel. Ondanks het feit dat Apple het voor gebruikers moeilijk maakt om van browser te wisselen mag Google nu toch al 2,7 procent marktaandeel noteren.

Afhankelijk van het uur is het verkeer van Chrome voor iOS goed voor vijf procent. Volgens critici zou de nieuwe functie "Open in Chrome" hebben gezorgd voor een deel van de toename in gebruik. Deze feature maakt het mogelijk om data vanuit Gmail of Google+ applicaties te openen in Chrome. Google heeft echter nog een lange weg te gaan. Apple’s eigen browser, Safari, is nog altijd goed voor een aandeel van ruim 85 procent. De overige browsers hebben de resterende 12 procent in handen.