‘Opvolger Google’s Galaxy Nexus in ontwikkeling’

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens geruchten zullen aankomend jaar een aantal Google Nexus-toestellen op de markt verschijnen. Een van deze toestellen, de Galaxy Nexus 2, zou volgens deze zelfde geruchten al in ontwikkeling zijn.

Google zou voor de ontwikkeling van dit toestel opnieuw samenwerken met fabrikant Samsung. Ondanks dat er verschillende fabrikanten de revue gepasseerd zijn, zou de eer opnieuw aan Samsung zijn toegevallen. De twijfel tussen verschillende fabrikanten zou definitief tot een einde zijn gekomen nu het typenummer, wat eerder aan de Galaxy Nexus 2 gelinkt werd, opgedoken is in code van Google.

De website Pocket Now meldt dat de smartphone onder ander zal gaan beschikken over een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de spreekwoordelijke motorkap zou een ARM 11-processor te vinden zijn. Dit laatste zou echter opmerkelijk zijn. De ARM 11-architectuur is namelijk al relatief oud en vonden we eerder bijvoorbeeld al in de HTC Dream, het eerste toestel ooit met daarop het Android-besturingssysteem. Het lijkt dan ook niet geheel logisch dat we daadwerkelijk deze processor in de smartphone terug zullen vinden.

Tevens rust er de nodige onduidelijkheid op de naam van het toestel. Zo gaat het gerucht dat de smartphone naar de naam Premier zal gaan luisteren. Echter zal het toestel daarmee dus niet de exclusieve Nexus-naam van Google dragen.