100 miljoen maandelijkse gebruikers voor Google+

Abonneer je gratis op Techzine!

Het sociale netwerk Google+ geniet momenteel 100 miljoen maandelijkse gebruikers via de mobiele- en desktopversie. Dit stelt Vic Gundotra, senior vice president van Google in een verklaring.

Het opmerkelijke aan deze uitspraak is het feit dat de getallen voor het eerste gebaseerd zijn op gebruikers die enkel Google+ gebruiken. Voorheen werden er veelal cijfers naar buiten gebracht van gebruikers die naast Google+ ook andere producten van het bedrijf zoals Gmail of Search gebruiken. Het is dan ook de eerste keer dat Google naar buiten komt met gedetailleerde cijfers omtrent haar sociale netwerk.

Zo publiceerde Google in het verleden het nieuws dat het sociale netwerk over meer dan 170 miljoen gebruikers beschikt. Volgens het bedrijf zou meer dan 60 procent hiervan dagelijks inloggen. Echter betrof het hier niet specifiek de dienst Google+, maar ook andere diensten van het bedrijf. Veel overtuigingskracht hadden deze cijfers daarom niet. Google oogstte veel kritiek op deze publicaties, maar kwam tot vandaag niet met duidelijkere cijfers.

Vic Gundotra heeft hier vandaag dus verandering in gebracht. Volgens een verklaring van de topman van de zoekgigant hebben 400 miljoen mensen zich inmiddels aangemeld op het sociale netwerk. Dit indrukwekkende getal werd in slechts een jaar tijd bereikt. Een kwart van deze gebruikers zouden volgens Gundotra maandelijks inloggen op de dienst.