1 min

Volgens een bron bij CNET is er op dit moment een Google Nexus-tablet met een scherm van ongeveer 10 inch in de maak. Gesteld wordt dat deze high-end tablet met 10.1 inch-scherm een pixeldichtheid krijgt die hoger is dan die van de nieuwe iPad, welke over een Retina-scherm beschikt. De tablet is het resultaat van een samenwerking met Samsung.

Het 10 inch-scherm heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels en heeft een PPI (pixels per inch) van ongeveer 299, dat is meer dan de pixeldichtheid van de nieuwe iPad, welke op 264 PPI blijft steken. Richard Shim, analist van NPD DisplaySearch, laat weten dat de 10 inch Nexus-tablet in tegenstelling tot de Nexus 7, een high-end apparaat zal worden.

De tablet is het resultaat van een samenwerking tussen Google en Samsung. De twee bedrijven werkten al meermaals samen bij het ontwikkelen van Nexus-smartphones, maar de eerste Nexus-tablet werd in combinatie met Asus ontwikkeld. Volgens Shim’s informatie is de ontwikkeling al in een vergevorderd stadium en is het erg aanneembaar dat de 10 inch Google Nexus-tablet binnenkort al op de markt zal verschijnen.

Ook bevestigt Shim dat Google in december de productie van een 99 dollar kostende tablet zal gaan starten. Shim wist in juli ook correcte voorspellingen te doen over de Kindle Fire-tablets van Amazon die in september gelanceerd werden.