1 min

Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft,heeft weer van zich laten horen. Hij vertelde dat het gebruiken van dezelfde code op zowel Windows 8 als Windows Phone 8, het gebruiken van dezelfde gebruikers-interface en het gebruiken van dezelfde SDK’s slechts het begin is van de ontwikkeling naar een universeel-systeem. Uiteindelijk krijgen smartphones, tablets en PC’s allemaal dezelfde systemen.

Een besturingssysteem zoals hierboven beschreven, sluit aan bij de op cloudgebaseerde ambities van Microsoft. Volgens Gates wil Microsoft excelleren in de cloud, zowel qua opslag van bestanden als in de verpersoonlijking op verschillende apparaten.

Microsoft doet aankomende vrijdag ook de Surface-tablets definitief uit de doeken. Gates meldt hierover: "Het is een ongelofelijk goed product, echt fantastisch". Hij was vooral onder de indruk van het toetsenbord, de standaard en de "klassieke software" zoals Office. Natuurlijk zal Gates het bedrijf dat hij zelf oprichtte niet zomaar afvallen, maar feit is dat de Surface-tablets al slechts na enkele dagen niet meer gepre-orderd konden worden omdat ze uitverkocht zijn. Dus er lijken meer mensen te zijn die zijn mening delen.