min

Tags in dit artikel

, ,

Autofabrikant Volvo heeft aangekondigd met een techniek te komen die auto’s in staat stelt om zelf te rijden in een file waarin langzaam wordt gereden.

Met een druk op de knop kan de auto de controle overnemen en zal deze de auto voor zich blijven volgen, zo lang de snelheden zich onder de 50 kilometer per uur bevinden.

Naast het feit dat files erg irritant zijn, zorgen deze er ook voor dat de benzinezuinigheid achteruit gaat en dat de versnelling er sneller aan gaat vanwege het alsmaar schakelen. Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat die slijtage sterk wordt verminderd, zo zegt Volvo.

De techniek gebruikt een combinatie van radarsensoren en camera’s om een veilige afstand te houden op de auto die gevolgd wordt. De techniek is gebaseerd op de computerhulp om op de juiste rijbaan te blijven en op het cruisecontrolsysteem van Volvo. Beide systemen verschenen eerder in 2012 in de Volvo V40.

Volvo laat weten dat het systeem eenvoudig zowel rechte als gebogen stukken weg aan kan en dat het slim genoeg is om langs obstakels te navigeren. Daarnaast kan het elk moment worden overgenomen door de bestuurder. Het is onduidelijk hoe goed het systeem omgaat met het worden afgesneden door andere weggebruikers.