Google lanceert Chrome 23 met Do Not Track-functie

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft zojuist de 23ste versie van webbrowser Chrome uitgegeven. De zoekgigant heeft nu dan ook eindelijk de langverwachte Do Not Track-functie toegevoegd aan de webbrowser. Met de Do Not Track-functie kunnen adverteerders minder makkelijk gerichte advertenties op internetgebruikers afvuren.

Chrome 23 is de eerste stabiele versie van Google’s browser die beschikt over Do Not Track. Eerder waren er al wel bètaversies die over de instelling beschikten. Op de Google Blog van vandaag staat: "De effectiviteit van dit soort verzoeken is afhankelijk van hoe websites en diensten reageren, daarom werkt Google met anderen samen om een manier te bedenken hoe zo moeten omgaan met deze verzoeken".

Het is duidelijk waarom Google dit zegt. Websites en diensten kunnen namelijk met een paar simpele regels code in de header de Do Not Track-instelling alsnog omzeilen. Het systeem is daarom geheel afhankelijk de manier waarop derden omgaan met de instelling.

Naast de Do Not Track-mogelijkheid die Google haar gebruikers nu geeft, zijn er ook prestatieverbeteringen voor Windows-PC’s doorgevoerd, met name bij het kijken van video’s.