1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bijna dagelijks verschijnen er berichten van gebruikers waarbij ze aangeven hoe sterk de Surface-tablet is. Microsoft heeft daarnaast zelf ook enkele martel-testen verricht en voormalig hoofd van Windows, Steven Sinofsky, heeft zelfs nog wielen op de rug van de tablet geplakt om er op te skateboarden. Bij CNET namen ze de proef op de som en ging men zelf aan de haal met de Surface tablet.

Als eerste zetten de redacteurs van CNET het apparaat 2,5 uur in de vriezer, deze test werd met vlag en wimpel gehaald door de tablet. Vervolgens werd de Surface-tablet in een oven geplaatst, welke op 250 graden ingesteld stond, met bovenop het scherm een ei. Ook na deze test werkte het apparaat verrassend genoeg nog. Pas toen bij de derde test wijn over het apparaat werd gegooid begaf deze het. Het apparaat startte overigens nog wel op, maar het touchscreen en ook de touchcover werkte niet meer.

Vervolgens was het tijd voor de Sinofsky-skateboard-test. Deze test leverde een flinke scheur aan de achterkant van het apparaat op, pas toen de Surface van bijna 2 meter naar beneden viel barstte het scherm dan eindelijk echt.

Toch zijn het vooral de eerste twee tests die een goed beeld vormen voor de Surface-tablet, het is immers toch best een prestatie dat een apparaat blijft werken nadat het op 250 graden in een oven wordt geplaatst met een gebakken ei er op.