HTC One SV in februari in de winkels

Abonneer je gratis op Techzine!

HTC heeft een nieuw model uit de One-serie aangekondigd: de One SV. Deze smartphone is voorzien van ondersteuning voor 4G-netwerken, een dual-core processor en Android 4.0 met HTC Sense 4.

HTC’s CEO Peter Chou noemt de One SV elegant, krachtig en geschikt voor een goede multimedia-ervaring, dankzij uitzonderlijke foto- en audiokwaliteiten die gecombineerd zijn met een snelle dual-core processor. Deze processor draait op een kloksnelheid van 1,2 GHz, het gaat om een Snapdragon S4-chip van Qualcomm.

De HTC One SV wordt geleverd met integratie van Dropbox en Microsoft’s Skydrive, zodat het aan opslagruimte in de cloud niet gauw zal schorten. Dankzij ondersteuning voor MicroSD-kaarten kan het interne geheugen van 8GB nog eens uitgebreid worden met 32GB. De One SV heeft daarnaast ook ondersteuning voor NFC en Android Beam, waardoor content makkelijk en snel gedeeld kan worden met een ander NFC-toestel.

Voor het visuele werk kan de eigenaar van een HTC One SV gebruik maken van een scherm van 4,3 inch, het gaat om een super LCD2-touchscreen met een resolutie van 480 bij 800 pixels. De camera heeft een resolutie van 5 megapixel en kan video’s in 1080p opnemen. Natuurlijk is de One SV voorzien van ondersteuning voor Beats.

De One SV is verkrijgbaar in de kleuren Pyrenees Blue en Glacier White. Het toestel is vanaf februari 2013 beschikbaar en heeft een adviesprijs van 429 euro.