Moonbase brengt visuele editor voor HTML5-animatie

Abonneer je gratis op Techzine!

Met de komst van HTML5 worden vele deuren geopend voor nieuwe, verfrissende websites. Om ideeën tot leven te brengen, wordt wel een verscheidenheid aan webdesignvaardigheden gevraagd. Jake Lodwick probeert deze benodigde vaardigheden terug te brengen, met behulp van zijn Moonbase-project voor HTML5-animaties.

Lodwick is één van de krachten achter Vimeo en College Humor. Project Moonbase is het eerste project van Lodwick’s nieuwe bedrijf genaamd Elepath. Moonbase is een visuele editor, die gebruikers in staat stelt om met minder code een HTML5-animatie te ontwerpen.

Met Moonbase zouden onder andere animaties met zelfgeschreven teksten, afbeeldingen, kleuren, bewegingen en nog veel meer gerealiseerd kunnen worden. De resultaten die het programma aflevert, zouden sterk kunnen verschillen, gebaseerd op hoe vaardig de gebruiker met het programma om kan gaan.

Moonbase heeft ook ondersteuning voor het delen van de gemaakte animaties en ook biedt het de mogelijkheid om animaties gemaakt door derden te importeren. Moonbase is in zijn huidige staat gratis te gebruiken, maar Elepath overweegt een mogelijke die zich specialiseert op professionals, waarvoor een financiële bijdrage gevraagd zal worden.