Microsoft IllumiRoom toont games buiten TV-beeld

Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens de Samsung-keynote kwam Microsoft met een demonstratie van een interessante nieuwe technologie genaamd IllumiRoom, deze technologie vult je huiskamer met beeld en licht, wat een aanvulling is op het beeld van de televisie.

Het aanwezige publiek bij de keynote van Samsung op de CES werd verast met een gastoptreden van Microsoft. Men kreeg een video voorgeschoteld van de nieuwe IllumiRoom-technologie. In de video zien we een persoon die op een Xbox 360 speelt en het beeld van de console wordt gecombineerd met de IllumiRoom-technologie, wat voor een waar spektakel zorgt.

Microsoft heeft laten weten dat de video geen trucage is, maar dat alles is opgenomen in een lab. IllumiRoom is een Microsoft Research-project. Met behulp van een Kinect-camera, gecombineerd met een projector, worden beelden de kamer in geprojecteerd, om de speler meer bij het spel te betrekken. De Kinect-camera scant de kamer, waardoor de projector automatisch aangepaste beelden projecteert, zonder enige vorm van kalibratie.