Lenovo bevestigt plannen Windows Phone-smartphone

Abonneer je gratis op Techzine!

Lenovo heeft aangekondigd plannen te hebben om Windows Phone-smartphones te gaan maken, maar de uiteindelijke beslissing moet nog worden genomen.

Hoewel Lenovo op dit moment niet een grote speler is op de smartphonemarkt, wil het wel een serieuze speler worden. Op dit moment maakt Lenovo alleen nog smartphones met Google’s Android erop, maar daar komt mogelijk verandering in.

In een interview met ZDNet Azië laat JD Howard, vicepresident van de afdeling Mobile Internet and Digital Home, weten dat eindgebruikers zich zorgen maken over de veiligheidsproblemen met het Android-besturingssysteem, evenals over het feit dat de smartphones worden gemaakt in China.

De beveiligingsfuncties van Windows Phone 8 zouden die zorgen van de eindgebruikers weg kunnen nemen, zo denkt de vicepresident. Daarom heeft zijn afdeling een plan naar voren geschoven om smartphones te gaan ontwikkelen met Windows Phone 8. Hij liet weten dat de knoop in april dit jaar door zal worden gehakt.

Mocht het management groen licht geven, dan is er een aanzienlijke kans dat er nog dit jaar een smartphone van Lenovo met Windows Phone verschijnt.

De eerste geruchten over Windows Phones van Lenovo verschenen in juni vorig jaar al, met het bericht dat in de herfst van 2012 al de eerste resultaten daarvan zouden zien, maar die bleken geen steek te houden.