Asus overweegt Windows Phone en een WP Padfone

Abonneer je gratis op Techzine!

Asus heeft laten weten dat het overweegt om smartphones met het Windows Phone besturingssysteem te gaan maken. In een interview met The Wall Street Journal liet vice president van mobiele producten bij Asus, Benson Lin, weten dat Asus met veel interesse naar Windows Phone kijkt, maar dat er nog geen tijdschema is wanneer Asus met Windows Phone producten gaat komen. Lin liet verder weten dat het bedrijf ook het Padfone concept overweegt met Windows Phone 8 en Windows 8.

Asus lijkt zijn Padfone concept een geschikte kandidaat te vinden voor een Windows smartphone, "Ik denk dat de Padfone een logische optie is voor Windows 8", aldus Lin. De Padfone werkt los als smartphone maar heeft de mogelijkheid om gedocked te worden in de achterkant van een tablet om het gehele apparaat in een tablet te veranderen, draaiende op de hardware en het besturingssysteem van de smartphone. Op dit moment is de uitdaging dus vrij groot want de smartphone moet dan Windows Phone draaien en de tablet Windows 8. Het ligt daarom meer voor de hand dat Asus wacht op Windows Blue.

Microsoft’s richtlijnen voor Windows Phone en Windows 8 zijn redelijk strict, er zijn op dit moment geen 7- of 10-inch Windows Phone toestellen en ook zijn er geen 4- of 5-inch Windows 8 apparaten. Met Windows Blue zou hier verandering in kunnen komen, dit besturingssysteem, welke waarschijnlijk als update voor Windows 8 wordt uitgebracht, zou zich moeten richten op Windows 8 voor kleinere schermen en ook meer samenwerking bieden met het Windows Phone platform.

Op dit moment moeten fabrikanten kiezen tussen Windows Phone voor de smartphone of Windows 8 op een tablet, dat maakt het lastig om een Padfone te maken die draait op Windows 8 vanwege het unieke concept. Windows Blue zou ergens medio dit jaar moeten verschijnen, wat zou kunnen betekenen dat Asus al over meer informatie beschikt dan publiekelijk bekend is gemaakt.