‘Apple komt dit jaar met iPhone 5S en 6’

Abonneer je gratis op Techzine!

Een Chinese website claimt op basis van een anonieme bron dat Apple dit jaar twee iPhones uitbrengt: een iPhone 5S en een iPhone 6.

De iPhone 5S zal zoals zijn naam al doet vermoeden veel weg hebben van de iPhone 5, maar dan aan de binnenkant geüpgraded zijn en te vergelijken met de upgrade van de 4 naar de 4S. De iPhone 6 zal volgens de bron een 4,8 tot 5 inch scherm hebben, iets wat de bron baseert op "visuele waarneming".

De bron is een vriend van Old Yao die heeft gesproken met een Apple-fabrikant. Dit gerucht moet zoals elk Apple-gerucht met een korreltje zout genomen worden. Het is de vraag of Apple het ontwerp zodanig verandert zodat apps zonder zwarte randen erop kunnen draaien, hoewel volgens de bron het onetwerp wel degelijk is aangepast.

De iPhone 6 zou namelijk breder, langer, dunner en lichter zijn, waarbij vooral breder belangrijk is, gezien Apple de iPhone 5 alleen langer maakte.

Wat Apple echt gaat doen, weten we pas later dit jaar, waarschijnlijk in de herfst, als Apple zijn nieuwe iPhone, of dus mogelijk ook iPhones, aankondigt.