‘Opvolger Xperia Z debuteert al deze zomer’

Abonneer je gratis op Techzine!

Naar verluidt werkt Sony al aan een nieuw Xperia-vlaggenschip, dat deze zomer nog in de schappen moet liggen. Het huidige vlaggenschip, de Xperia Z, is nog geen week verkrijgbaar.

De nieuwe smartphone waar het bedrijf deze zomer het debuut al voor zou plannen draagt de naam Sony Xperia C670X. De geruchten komen van Xperiablog, een blog dat het vaker bij het rechte eind heeft gehad in het verleden.

Het nieuwe model draagt een 4.8 inch Full HD-scherm en beschikt verder over een Qualcomm Snapdragon 600-chipset met een 1,8 GHz quad-core processor en een Adreno 320-GPU. De nieuwe Xperia zou worden voorzien van Android 4.2.

De anonieme tipper stuurt een kleine afbeelding mee, waarop een speaker te zien is die lijkt op die van de Xperia Z. Ook is er een camera voorop het toestel, tezamen met een notificatielampje, lichtsensor en nabijheidssensor te bespeuren.

De afbeelding is dezelfde als Sony gebruikte in een handleiding voor de Xperia Z, ondanks dat het toestel niet precies lijkt op de Xperia Z. Het kan dus een plaatje zijn van de algemene layout van de Xperia-lijn, of het is inderdaad de nieuwe C670X.