‘Tim Cook in gesprek met Beats over streamdienst’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft gesprekken gevoerd met audiotechniekbedrijf Beats Electronics, over een mogelijke samenwerking bij de geplande muziekstreaming-dienst van Beats. Dat zeggen anonieme bronnen, bekend met de situatie, volgens Reuters.

De kopstukken van de twee partijen zouden elkaar hebben ontmoet in Los Angeles en hebben informeel gesproken hebben over de mogelijkheden van de streamingdienst van Beats, zonder in detail te treden. Eddy Cue, het hoofd van Apple’s internetproducten-tak zou ook aanwezig zijn geweest.

Beats maakt hoogwaardige koptelefoons, op het moment samen met Apple’s concurrent HTC. De relatie tussen Beats en HTC hapert wel een beetje. Dinsdag maakte het bedrijf bekend 60 miljoen dollar te hebben verzameld voor het aangekondigde muziekstreaming-project. Woordvoerders van Apple en Beats weigerden te reageren op de beweringen.

In een interview met AllThingsD zei Beats CEO Jimmy Iovine dat Steve Jobs in 2003 eenzelfde stream-dienst afwees, omdat de platenmaatschappijen destijds te veel geld vroegen.