‘iPhone 5S bevat vingerafdruklezer voor NFC’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple is van plan om de beveiliging van smartphones naar een hoger niveau te tillen door een vingerafdruklezer toe te voegen aan de iPhone 5S. Dat meldt China Times, een krant die het in het verleden vaker juist heeft gehad.

Er wordt melding gemaakt van het Taiwanese bedrijf Chipbond, dat momenteel drivers ontwikkelt voor de volgende iPhone. Deze drivers zijn bedoeld voor touchscreens en ondersteuning voor zowel NFC als vingerafdruklezers wordt meegenomen in de software.

De vingerafdruklezer is bedoeld om NFC-technologie te ondersteunen en extra te beveiligen. Ook de toevoeging van NFC zou een nieuwtje zijn voor Apple’s smartphonelijn, met de iPhone 5 koos Apple er nog voor om de betaaltechnologie buiten beschouwing te laten.

Met behulp van een vingerafdruklezer kan een iPhone in de toekomst ontgrendeld worden door de rechtmatige eigenaar. Digitale betalingen zullen misschien nog wel meer van belang zijn, alleen de eigenaar van de telefoon kan een betaling goedkeuren met zijn vingerafdruk. NFC wordt in veel andere moderne smartphones al ondersteund, maar er bestaan veel vraagtekens bij de beveiliging van de techniek.

Melding van een vingerafdruklezer komt niet onverwachts, Apple patenteerde onlangs nog een methode om een smartphone te ontgrendelen met behulp van een vingerafdruklezer. Ook nam het Amerikaanse bedrijf een beveiligingspartner van Samsung over, die zich specialiseert in biometrische scanners. Bij deze overname was een bedrag van 356 miljoen dollar gemoeid, Apple doet meestal niet zo’n grote aankopen en het lijkt dus logisch om te verwachten dat het bedrijf ook werkelijk iets wil doen met de verkregen kennis.