Windows 8-tablets met lagere resolutie op komst

Abonneer je gratis op Techzine!

De minimale resolutie voor een Windows 8-tablet wordt verlaagd van 1366 bij 768 naar 1024 bij 768 pixels. Aanwijzingen daartoe werden eerder al gevonden in de gelekte build van Windows Blue, maar nu blijkt dat deze verlaagde eis ook naar fabrikanten is gecommuniceerd door Microsoft. Apparaten met de lagere resolutie komen nu dus ook door de certificering voor Windows 8.

Het verlagen van de resolutie komt niet geheel als een verrassing. Microsoft zou de weg vrij willen maken om kleinere tablets met Windows 8 te kunnen maken dan wel laten maken. Het is niet Microsoft’s bedoeling dat fabrikanten de resolutie nu gaan toepassen op tablets met schermen van 10 inch, maar dat kan de softwaregigant niet voorkomen. Er gaan al enige tijd geruchten over de komst van een Surface-tablet van Microsoft met een scherm dat ongeveer 7 inch meet.

De schermen met deze resolutie zijn niet alleen minder scherp, maar komen ook met een ander nadeel. De snap-view van Windows 8 zal niet functioneren bij deze resolutie. Daar moeten fabrikanten de consument van tevoren voor waarschuwen.

Microsoft heeft ook een maximum aan de grootte van de eisen voor tablets verbonden. Apparaten met een scherm groter dan 17 inch hoeven niet aan de eisen te voldoen omdat dergelijke systemen zonder accu en invoerapparatuur niet mobiel zijn.