1 min

Een paar dagen geleden verscheen al Windows 8.1 Build 9364 op het internet via de welbekende torrents. Inmiddels zijn er al screenshots opgedoken met een nog nieuwere versie namelijk Windows 8.1 Build 9374, wat echter opmerkelijk is, is dat deze build ook gelabeld is door Microsoft als "Pro Preview".

De opgedoken screenshot is duidelijk nog steeds van een zeer vroege versie van Windows 8.1 maar wel de meest recente die we tot op heden hebben gezien. Het label "Windows 8.1 Pro Preview" doet vermoeden dat Microsoft net als bij de lancering van Windows 8 eerst een gratis preview beschikbaar zal stellen. Hierdoor kan het besturingssysteem eerst nog uitgebreid worden getest voordat deze beschikbaar komt voor het grote publiek, waardoor eventuele grote problemen hoogstwaarschijnlijk aan het licht zullen komen.

Verwacht wordt dat Windows 8.1 dit jaar nog beschikbaar zal komen voor het grote publiek, deze gratis testpreview zal dan ook snel moeten komen. In juni houdt Microsoft weer een grote BUILD-conferentie voor ontwikkelaars. Deze conferentie vindt plaats in San Francisco en zal ongetwijfeld dieper in gaan op Windows 8.1, wellicht dat de preview-versie ook dan beschikbaar wordt gemaakt en volgt de lancering ergens dit najaar. Windows 8 verscheen eind oktober van vorig jaar, wellicht dat Microsoft opnieuw mikt op een lancering in oktober.