Op het internet is een afbeelding van de mogelijke achterkant van een goedkope iPhone verschenen. De foto is afkomstig van een fabrikant van hoesjes voor onder andere iPhone’s en iPad’s. Dit soort partijen heeft vaak al voor de lancering van iDevices inzicht in hoe de nieuwe apparaten eruit zullen zien om alvast accessoires te ontwerpen.

Het is nog altijd onduidelijk of Apple inderdaad bezig is met een goedkope variant op de iPhone. In het begin van dit jaar sloot Apple’s Phill Schiller een goedkope iPhone helemaal uit, maar de geruchten blijven hardnekkig. Het uitlekken van bovenstaande foto is opnieuw koren op de molen voor deze geruchten.

Op de foto is een achterkant van een apparaat te zien, waarschijnlijk volledig vervaardigd uit polycarbonaat. Dat Apple zo’n behuizing zou willen gebruiken wordt ook al langer aangenomen. Eerder werd dit materiaal al toegepast in de iPhone 3G en 3GS, net als MacBook’s.

De behuizing heeft uitsparingen voor zaken zoals een camera, flitser, microfoon, volumeknoppen en een schakelaar voor het geluid. Omdat er geen serienummers en andere logo’s op de achterkant staan, zijn er overigens wel twijfels over de echtheid.

De bron weet overigens ook te vertellen wat voor hardware de goedkope iPhone zou bevatten. De rekenkracht wordt voorzien door een Apple A5-processor, het scherm zou tegen verwachting in 3,5 inch meten, maar heeft wel een Retina-resolutie. De camera legt foto’s in maximaal 5 megapixel vast.

Voor het eerst zou de behuizing van de iPhone voorzien worden van een kleurtje. Naast een witte en zwarte variant mogen we ook een blauwe, rode en gele versie verwachten.