‘HTC lekt functies van Android 4.3’

Abonneer je gratis op Techzine!

Google zal tijdens de I/O-beurs over twee weken hoogstwaarschijnlijk op de proppen komen met Android 4.3 Jelly Bean. Voor die tijd lijken we dankzij HTC echter al een gedeelte van de nieuwe functies van het mobiele besturingssysteem te kennen.

Een uitnodiging van HTC voor een evenement op de tweede dag van de beurs lijkt alvast een voorschot te nemen op wat aangekondigd wordt. De aangehaalde eigenschappen zijn niet direct van grote invloed op het gebruik van Android, aanpassingen aan het uiterlijk blijven nog onder de doeken.

Google lijkt van plan om Bluetooth Low Energy (BLE) te implementeren. Deze technologie staat ook bekend onder de noemer Bluetooth SMART. Zoals de naam al doet vermoeden is BLE gericht op het besparen van energie. BLE wordt al in enkele Android-apparaten ondersteund, maar de benodigde gegevens zijn vooralsnog niet in Android gebouwd en moesten dus door fabrikanten toegevoegd worden.

Ook de ondersteuning van OpenGL ES 3.0 zal uit de doeken worden gedaan. Dit is de nieuwste grafische standaard, compatibel met de Snapdragon 600-chipset van Qualcomm. Deze chipset is in verschillende smartphones terug te vinden, zoals de HTC One (review) en de Samsung Galaxy S4 (review). Met de introductie van deze standaard kunnen grafische prestaties naar een hoger niveau worden getild.

De Google I/O-beurs vindt plaats op 15 tot 17 mei, Google presenteert de nieuwe versie van Android waarschijnlijk op de eerste dag.