Apple passeert downloadbarrière 50 miljard apps

Abonneer je gratis op Techzine!

De App Store heeft vannacht de grens van 50 miljard applicatiedownloads doorbroken, zo heeft Apple bekend gemaakt. De App Store wordt op de voet gevolgd door Google Play, gisteren maakte Google bekend dat er 48 miljard apps gedownload waren door Android-gebruikers.

Apple lanceerde de App Store in de maand juli in 2008. Iets minder dan vijf jaar later heeft het Amerikaanse merk de 50 miljardste applicatie naar een iOS-gebruiker verzonden. Een prestatie van formaat en zoals beloofd krijgt de verantwoordelijke voor die download een cheque van 10.000 dollar die besteed kan worden in de applicatiewinkel. Wie de gelukkige winnaar van die prijs is, is op het moment nog niet bevestigd. De eerste 50 mensen die na het passeren van de mijlpaal een app gedownload hebben, mogen rekenen op een waardebon van 500 dollar voor de App Store.

De grens van 1 miljard downloads vanuit de App Store werd negen maanden na lancering gepasseerd, de 25 miljard downloads werd in maart 2012 aangetikt, iets meer dan een jaar later werd dat getal dus verdubbeld naar 50 miljard. De groei lijkt dus voorlopig in de lift te zitten, maar het lijkt onvermijdelijk dat Google Play binnenkort de leiding zal overnemen.