1 min

Volgens geruchtensite DigiTimes werkt Microsoft toe naar de introductie van een kleinere Surface-tablet met een 8 inch scherm. Mocht de site aan het langste eind trekken, dan mogen we het apparaat verwachten op de BUILD conferentie eind juni.

De Surface Pro is in Europa bijna verkrijgbaar en tot die tijd mogen we dromen van een 8 inch broertje van deze tablet, maar wel met Windows RT. Volgens DigiTimes gebruikt het kleintje processors van Nvidia en schermpanelen van Samsung, dit alles onder de supervisie van de Taiwanese fabrikant ODM Pegatron. Dat alles komt volgens DigiTimes’ via de Taiwanese producent. Ondanks die claims zitten die ‘bronnen’ wel met enige regelmaat in de verkeerde hoek, dus we houden een slag om de arm.

Maar DigiTimes voorspelde Microsoft’s stap richting de tabletmarkt en we mogen ook eerdere geruchten over een 7 inch-tablet niet vergeten. Laten we even wild doen en groots dromen: wat gaat dit apparaat dan kosten? Om te concurreren met Apple zal Microsoft waarschijnlijk in de buurt van of zelfs onder de iPad Mini’s prijs rondhangen, men verwacht een prijs van 249 tot 299 dollar.

Over een maandje zullen we zien wat de BUILD-conferentie voor ons in petto heeft. Microsoft houdt ondertussen vol helemaal niks achter de hand te hebben. 8 inch of niet, we hebben tegen die tijd in ieder geval de Surface Pro in de Benelux om ons aan vast te klampen.