In Mac OS X 10.9 Mavericks zijn schermachtergronden teruggevonden met een resolutie van 5120 bij 2880 pixels. Deze schermafbeeldingen zijn vermoedelijk bedoeld voor gebruik met een nieuw product, zoals een nieuwe iMac met een Retina-scherm.

Apple kondigde tijdens de keynote van de WWDC een nieuwe versie van Mac OS X aan. Na de conferentie kwam een beta van het besturingssysteem beschikbaar voor ontwikkelaars, die gelijk aan de slag konden om hun software te optimaliseren. Ook kunnen zij dieper in de krochten van het systeem graven en aanwijzingen voor verbeteringen terugvinden. De vondst van een set afbeeldingen met een extreem hoge resolutie is een voorbeeld daarvan. De afbeelding werd gevonden door Marvin Scharle, wie er melding van maakte op Twitter.

Een resolutie van 5120 bij 2880 pixels staat gelijk aan 14,7 megapixel. Vooralsnog heeft Apple geen producten met zo’n scherm in omloop, maar het bedrijf zal er waarschijnlijk wel mee bezig zijn gezien de vondst. Een aanwijzing dat het om een iMac gaat is dat de hoge resolutie exact het dubbele van de huidige iMac van 27 inch is.

Apple sprak gisteren tijdens de aankondiging van de herontworpen Mac Pro wel over ondersteuning voor 4K-schermen met die desktopsystemen. De 4K-resolutie is vastgesteld op 4096 bij 2304 pixels.