‘Android 5.0 komt in oktober’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het inmiddels bijna fabelachtige Android 5.0 Key Lime Pie zal volgens de laatste geruchten in oktober zijn opwachting maken. Geruchten over Key Lime Pie circuleren nu al lange tijd, maar vanuit Google komt niets concreets.

We kunnen inmiddels wel stellen dat geruchten rondom Android 5.0 Key Lime Pie met een aardige dosis tafelzout kunnen worden verorberd. Toch moet het er eens van komen en dus kunnen we de geruchten niet zomaar in de wind slaan. We proberen het dus nogmaals; Android 5.0 Key Lime Pie arriveert in oktober.

Android 5.0 Key Lime Pie heeft een minimale eis van 512MB werkgeheugen en wordt omschreven als "een geoptimaliseerd besturingssysteem", wat redelijk nietszeggend is. Key Lime Pie zal mogelijk geïntroduceerd worden op de Moto X, een telefoon van Motorola die aan het einde van het derde kwartaal of het begin van het vierde kwartaal verwacht wordt.

Google zou volgens VR-Zone dus voor het eerst sinds jaren niet gebruik maken van een Nexus-toestel om een nieuwe versie van Android te lanceren. Er wordt nog wel gewerkt aan Nexus-producten, zo maakte Google bekend.