‘Motorola Moto X is een midrange toestel’

Abonneer je gratis op Techzine!

Als we de Twitter-account van EVLeaks mogen geloven, dan zal de Motorola Moto X geen topproduct worden. Het bedrijf gaat met de Moto X qua specificaties inzetten op de gemiddelde smartphonegebruiker. Het toestel kan dus ook niet worden gezien als een topproduct of vlaggenschip, maar meer als een alledaagse smartphone die waarschijnlijk flink op prijs gaat concurreren.

Begin van dit jaar verschenen alle nieuwe toppers van de verschillende Android-fabrikanten. We zagen hele dikke quad-core processoren, flink wat extra werkgeheugen en grote schermen met een Full HD-resolutie. Aan deze trend gaat Motorola met de Moto X niet meedoen, volgens EVLeaks.

Motorola gaat met de Moto X proberen om de gemiddelde smartphonegebruiker te bereiken door een redelijk toestel neer te zetten met waarschijnlijk een hele scherpe prijs. De specificaties die EVLeaks heeft gepubliceerd vermelden een dual-core Qualcomm Snapdragon-processor (MSM8960) met een kloksnelheid van 1,7 GHz. De Moto X wordt ondersteund door 2GB aan werkgeheugen. Het scherm krijgt een resolutie van 720 x 1280 pixels (720p), maar hoe groot het scherm zal zijn is nog onbekend.

De opslagcapaciteit bedraagt 16GB en de camera’s beschikken over 10 megapixels achterop en 2 megapixels aan de voorzijde. Het toestel zal naar verluidt worden geleverd met Android 4.2.2 Jelly Bean. Groot pluspunt voor de Amerikaanse economie is dat Motorola het toestel zal produceren in de Verenigde Staten.

EVLeaks lekt wel vaker specificaties van toestellen uit en met grote regelmaat blijken deze achteraf te kloppen.

Hoeveel kansen Motorola nog krijgt om de smartphonemarkt te veroveren is wel de grote vraag. Google kocht het bedrijf vanwege de grote patentcollectie zodat het zich beter kan verdedigen in rechtszaken. Google heeft het bedrijf inmiddels al opgesplitst en een deel ervan doorverkocht. Ook heeft het moederbedrijf flink gereorganiseerd en is er afscheid genomen van een deel van het personeelsbestand. Motorola draait echter nog steeds verlies en dat is iets wat Google ongetwijfeld niet zal blijven accepteren. Grote vraag is dan ook hoelang Google nog geduld opbrengt voor Motorola om succes te boeken, voordat de stekker uit de fabrikant wordt getrokken.