Herontworpen Google Maps nu voor iedereen

Stay tuned, abonneer!

Tijdens de I/O-beurs eerder dit jaar kondigde Google een grote update voor de browserversie van Google Maps aan. Deze nieuwe interface was al beschikbaar als hiervoor werd ingeschreven en is nu beschikbaar gesteld voor iedereen.

De herontworpen interface zal nu alle gebruikers verwelkomen wanneer ze Google Maps via de browser opstarten. Google gaf twee maanden geleden een demonstratie van de nieuwe interface en stelde deze al beschikbaar voor enthousiastelingen.

Google heeft hard gewerkt aan het uiterlijk van de dienst. De kaarten nemen vanaf heden bijvoorbeeld het gehele scherm in en het gebruik van rustige kleuren zorgt voor een aanzienlijk prettigere ervaring. Ook heeft Google de Google Now-cards interface doorgevoerd in Maps.

In plaats van afbeeldingen toont Google Maps nu vector-data. Dat is iets wat op Android al sinds lange tijd gebeurde, maar andere platforms moesten daar langer op wachten. Het voordeel van vectoren is dat het minder intensief is voor de internetverbinding en zodoende dus sneller werkt.