‘iPhone 5S vertraagd voor een groter scherm’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft besloten om de iPhone 5S later uit te brengen, zodat het meer tijd heeft om een wijziging in de schermgrootte door te voeren, dat beweren bronnen vanuit Aziatische producenten. Apple zou volgens deze bronnen een groter scherm willen gebruiken.

Pak je zoutpotje er maar bij, want dit gerucht klinkt op dit moment nogal onwaarschijnlijk in onze oren. Anonieme bronnen vanuit Aziatische producenten beweren hoe dan ook dat de iPhone 5S pas later zal worden uitgebracht omdat Apple niet langer een scherm van 4 inch, maar van 4,3 inch zou willen gebruiken.

Apple zou de productie van chips voor de iPhone 5S stopgezet hebben omdat er halsoverkop is besloten om een groter scherm te gebruiken. De iPhone 5S had in eerste instantie een scherm van 4 inch, maar daarvan zou zijn afgeweken.

De iPhone 5S werd verwacht voor september of oktober, maar zou nu pas later in het jaar uit worden gebracht. De goedkopere iPhone zou dan weer wel nog in het derde kwartaal worden uitgebracht. Eerder waren de verwachte data juist omgedraaid.

Apple heeft niet gereageerd op de geruchten.