Abonneer je gratis op Techzine!

Toshiba heeft aangekondigd sd-kaarten te hebben gelanceerd die het de snelste ter wereld noemt.

De SD-kaarten maken onderdeel uit van de nieuwe Exceria Pro-productserie. Er zullen kaarten beschikbaar komen met een opslagruimte van 16 en 32 GB opslag. De Exceria Pro kan leessnelheden halen van 260 MB/sec en wegschrijven met 240 MB/sec.

Professionals die zulke snelheden niet nodig hebben, kunnen ook de normale Exceria-kaarten gebruiken. Deze halen lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 260 en 120 MB/sec en zullen beschikbaar komen in 32 en 64 GB-varianten.

Toshiba laat weten dat de SD-kaarten ontworpen zijn voor high-end digitale camera’s. Dankzij de hoge snelheid zouden fotografen nu continu foto’s kunnen maken, zonder steeds de in-camera buffer te hoeven gebruiken. Dit zou erg handig kunnen zijn voor actie- en sportfotografen die snel foto’s achter elkaar moeten nemen.

De hoge snelheid is bereikt door gebruik van een nieuwe controller compatible met UHS-II, de ultra high speed serial bus interface in standaard v4.10 voor SD-geheugenkaarten.

Prijzen voor de nieuwe SD-kaarten zijn nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de Exceria Pro-kaarten in oktober in de winkel zullen liggen, gevolgd door de Exceria-kaarten in november.