‘Foto van 5,9 inch HTC One Max uitgelekt’

Abonneer je gratis op Techzine!

Er gaan al tijden geruchten over de komst van een grotere versie van de HTC One. Volgens eerdere geruchten ging het om de HTC One Max van 6 inch. Nu is er een foto uitgelekt van een HTC One Max met een scherm van 5,9 inch. Een toestel dat duidelijk de concurrentie aan moet gaan met de andere phablets en natuurlijk vooral de Galaxy Note, dat die markt op dit moment nog domineert.

Een foto van de HTC One Max is opgedoken op een Taiwanese website, op deze foto is duidelijk een grotere versie van de HTC One (review) te zien. Recent presenteerde HTC al een kleinere versie van de One, de HTC One Mini. Als we informatie op de Taiwanese website klopt dan krijgt de HTC One Max een scherm van 5,9 inch, een 3300 mAh batterij, wat een stuk meer is dan de 2300 mAh in de HTC One, en een krachtigere processor, namelijk een Qualcomm Snapdragon 800 op een kloksnelheid van 2,3 GHz in combinatie met 2GB aan werkgeheugen.

Op de Chinese markt zal het toestel mogelijk ook beschikbaar komen als dual-sim variant, met een afneembare achterkant om de simkaarten en micro-SD kaart in het toestel te stoppen. Of de HTC One Max met één simkaartslot ook een afneembare achterkant krijgt is onduidelijk. Het toestel op de foto zou een opslagcapaciteit hebben van 16GB, maar volgens geruchten gaat HTC het toestel aanbieden in verschillende versies met een andere opslagcapaciteit.

Toen de eerste Galaxy Note verscheen met een 5 inch-versie waren de eerste reacties dat het toestel veels te groot was. Inmiddels heeft de phablet categorie zich ruimschoots bewezen en zijn de Galaxy Note (review) en de Galaxy Note II (review) goed voor een plekje in de top 10 meest gebruikte Android-toestellen. Gevolg is dan ook dat veel fabrikanten nu ook phablets op de markt brengen.