LG betreedt tabletmarkt met de LG G Pad 8.3

Abonneer je gratis op Techzine!

Het Koreaanse LG heeft in aanloop naar Apple’s tweede iPad mini een concurrent uit de doeken gedaan. De G Pad 8.3 is een kleine tablet met een Full HD-scherm van 8.3 inch.

De LG G Pad 8.3 is volgens het Koreaanse bedrijf de eerste Full HD-tablet van deze grootte, de exacte schermresolutie ligt op 1920 bij 1200 pixels. Google kwam onlangs overigens al met een tweede generatie van de Nexus 7 welke eveneens een Full HD-scherm bevat, maar deze tablet is 1,3 inch kleiner en wordt daarom vermoedelijk niet in die uitspraak meegenomen.

LG voorziet de G Pad 8.3 van een Snapdragon 600-chipset van Qualcomm, welke een quad-core processor draaiende op 1,7 GHz bevat. Het werkgeheugen heeft een grootte van 2GB en de tablet draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. De G Pad 8.3 beschikt over 16GB interne opslagcapaciteit, eventueel nog verder uit te breiden met een micro SD-kaartje.

Het is nog onduidelijk wat de LG G Pad 8.3 zal kosten en wanneer het product precies wordt uitgebracht in België en Nederland. LG beloofde wel dat we de tablet in het laatste kwartaal van 2013 tegemoet kunnen zien. Mogelijk wordt er begin volgende week tijdens de IFA-beurs meer bekendgemaakt.

Zie voor meer afbeeldingen de galerij bij dit artikel.