Apple bevestigt iPhone-evenement op 10 september

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft ten langen leste bevestigd dat het op 10 september een persbijeenkomst organiseert. Daar zal het Amerikaanse bedrijf naar verwachting de iPhone 5S en iPhone 5C uit de doeken doen.

Sinds enkele weken werd de datum 10 september genoemd voor een evenement van Apple en de geruchten blijken inderdaad te kloppen. De uitnodiging bevat de tekst "dit zal ieders dag opfleuren", waarschijnlijk doelend op meer kleuropties voor de behuizingen van de iPhone’s.

Apple zal naar verwachting een verbeterde versie van de iPhone 5 uitbrengen, welke de naam iPhone 5S moet dragen. Dit deed het bedrijf ook al met de iPhone 3GS en iPhone 4S. De iPhone 5S gaat er waarschijnlijk vooral op vooruit betreffende de camera en processor, waarschijnlijk wordt de smartphone ook uitgevoerd met een vingerafdrukscanner. Naast een zwarte en witte versie worden ook varianten in de kleuren champagnegoud en grafiet verwacht.

De iPhone 5C moet een goedkopere uitvoering van de iPhone 5 worden, waarbij de metalen behuizing het veld moet ruimen voor een plastic huls. Ook zal de smartphone volgens geruchten niet beschikken over ondersteuning voor Apple’s spraakassistent Siri. De iPhone 5C wordt in een breed scala aan kleuren verwacht.