Video’s over iPhone 5C en 5S online gezet

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft vanavond de iPhone 5C en iPhone 5S gepresenteerd. Hoewel een livestream achterwege bleef zijn video’s met ontwerper Jony Ive over de nieuwe smartphones al direct na de livestream online geplaatst.

De iPhone 5C is een goedkopere uitvoering van de iPhone 5 waarbij de metalen behuizing is vervangen voor plastic, zodat het apparaat goedkoper kon worden gemaakt. Hoeveel goedkoper de iPhone 5C in de Benelux zal worden is momenteel nog onduidelijk, net als de lanceerdatum. Zie de onderstaande video voor een uitgebreide toelichting van de smartphone.

De iPhone 5S is Apple’s nieuwe topmodel, uitgevoerd met een 64-bit processor, wat een primeur is voor een smartphone. Verder beschikt de iPhone 5S ook over een vingerafdrukscanner voor extra veiligheid alsook een camera met grotere pixels en een dubbele flitser.

Beide smartphones draaien op iOS 7, wat voor andere toestellen op 18 september beschikbaar wordt gesteld. Lanceerdata en prijzen van de iPhone 5C en iPhone 5S zijn op dit moment nog niet beschikbaar voor de Benelux.