Apple lanceert iMacs met Haswell en betere HDD

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft zonder al te veel bombarie nieuwe iMac-producten gelanceerd. De desktopsystemen gaan er op verschillende gebieden op vooruit. De grootste vernieuwingen zijn in de processor en de harde schijf te vinden. Het uiterlijk blijft hetzelfde als bij de vorige generatie.

Zoals al langer verwacht werd komt Apple met een tussentijdse update voor de iMac-reeks. De Ivy Bridge-processor van Intel wordt vervangen door de nieuwere Haswell-chip. Het gaat in alle gevallen om een quad-core processor. Op het gebied van grafische prestaties gaan de iMacs er ook op vooruit, Apple belooft prestatieverbeteringen van zo’n 40 procent.


De Fusion-drive die als harde schijf fungeert biedt 50 procent hogere prestaties zijn de vorige generatie. Gebruikers kunnen nu kiezen uit 1 tot 3TB opslagruimte als ze voor een magnetische schijf kiezen, in het geval van Flash-opslag is het maximaal 1TB. Het werkgeheugen bedraagt standaard 8GB, maar is voor een meerprijs uit te breiden tot 32GB.

De nieuwe 802.11ac-standaard voor WiFi-netwerken wordt door de nieuwe iMac’s eveneens ondersteund. De iMacs staan al vermeld op Apple’s website, een levertijd staat niet vermeld. De prijzen beginnen voor de 21,5 inch-versie vanaf 1329 euro, de 27 inch-variant kost minimaal 1849 euro.