‘Apple hevelt productie chips over naar TSMC’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple is altijd grotendeels afhankelijk geweest van Samsung voor het produceren van de chips die benodigd zijn voor het maken van de iPhones. Voor het maken van de A8-chip zal Apple echter een deel van de productie weghalen bij Samsung en het gaan uitbesteden bij Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC).

Volgens bronnen in de industrie zal 60 tot 70 procent van het beoogde aantal chips door TSMC geproduceerd worden. De rest van de productie gebeurt nog steeds in fabrieken van Samsung.

De Apple A7-processor die in de nieuwe iPhone 5S zit is volgens een rapport dat afgelopen week is gepubliceerd geproduceerd door Samsung. De bronnen binnen de industrie geven aan dat Apple echter dolgraag minder afhankelijk wil worden van de Koreaanse fabrikant.

Hiervoor zijn verschillende redenen te bedenken. Apple en Samsung zijn in de smartphonemarkt de grootste partijen en als Apple geld weg kan houden bij Samsung, zal het bedrijf dat ook zeker in overweging willen nemen. Ook zijn er veel juridische processen tussen de twee fabrikanten gaande, waardoor het gevaarlijk is om van de ander afhankelijk te zijn.

TSMC zou afgelopen juni een contract hebben getekend waarin bepaald werd dat het bedrijf in 2014 gaat beginnen met de productie van de chips. In 2014 zal echter nog het grootste deel van het productieproces door Samsung verzorgd worden.