Google Glass geeft instructies openbaar vervoer

Abonneer je gratis op Techzine!

Google zorgt voor een steeds betere afstemming op de wensen van de gebruikers van Google Glass, door met de maandelijkse update regelmatig nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan de multifunctionele bril. De meest recente update brengt een toepassing voor het gebruik in combinatie met het openbaar vervoer.

Na eerdere updates die Google voor Google Glass uitbracht, werd het al mogelijk om met de Sound Search-functie muziek te herkennen. Ook bracht de vorige update voor Google Glass de mogelijkheid om gebruik te maken van de internetverbinding van een gekoppelde smartphone.

Met de meest recente update zorgt Google ervoor dat de Google Glass een betere functionaliteit biedt in de wijde wereld. Dit is gedaan door een functie toe te voegen die aanwijzingen geeft tijdens het gebruik van het openbaar vervoer.

Bezitters van de Google Glass Explorer Edition zullen na installatie van de nieuwste update de functie Overstap kunnen selecteren tijdens het navigeren. Zo zal er handige informatie binnenkomen zoals wanneer over te stappen, hoever het lopen is naar bijvoorbeeld een bushalte en hoe lang die tocht zal duren. Bij het gebruik van deze nieuwe functie is een koppeling met een Android-smartphone noodzakelijk.

Geïnteresseerden in de Benelux zullen vermoedelijk nog moeten wachten op de Google Glass, gezien Google heeft aangegeven dat het product voorlopig nog niet naar Europa zal worden gebracht.