1 min

Google heeft vandaag een update uitgebracht voor de iOS-versie van Google Maps. De nieuwe software voegt nieuw route- en verkeersoverzichten toe, biedt tips voor nieuwe gebruikers en ondersteunt nu de Arabische en Hebreeuwse taal.

Belangrijkste veranderingen aan de nieuwe versie van Google Maps voor iOS zijn de nieuwe route- en verkeersoverzichten. Wanneer je een route selecteert, krijg je een kleine kaart te zien die het makkelijker maakt om een keuze te maken tussen verschillende routes. Hierbij kan dan rekening worden gehouden met verkeersdrukte en andere omstandigheden.

Met de nieuwe tips moet het makkelijker zijn voor nieuwe gebruikers om direct gebruik te maken van alle functies die Google Maps biedt. Ook wordt hierbij uitleg gegeven over de turn-by-turn-navigatie. Dit is een functie waarbij continu middels een stem de te nemen route wordt beschreven, zoals bij een TomTom.

Afgelopen juni heeft Google de kaart-app Waze overgenomen. Dit Israëlische bedrijf maakt het voor Google makkelijker om de Arabische en Hebreeuwse taaloptie toe te voegen aan de app. Door dit bedrijf wist Google ook realtime verkeersinformatie toe te voegen aan de Android- en iOS-apps.

Google Maps is sinds december 2012 weer beschikbaar voor iOS. Drie maanden eerder besloot Apple Google’s navigatie-app niet meer standaard te leveren bij iOS-apparaten omdat turn-by-turn-navigatie niet werd ondersteund bij de iOS-versie van Google Mapps. Dit terwijl deze functie wel beschikbaar was op de Android-versie van Google Maps. Veel mensen waren echter niet tevreden over de navigatie-app van Apple zelf vanwege fouten in de kaarten.