Google Glass-update maakt Play Music mogelijk

Abonneer je gratis op Techzine!

Afgelopen week heeft Google de XE11-update uitgebracht voor Google Glass, waardoor een hoop nieuwe functies beschikbaar kwamen. Hierbij werd niet aangekondigd dat de update ervoor zou zorgen dat Google Glass gebruik kan maken van Google Play Music.

Website Phandroid was de eerste die ontdekte dat het mogelijk is om met de nieuwste update van Google Glass ook Google Play Music te gebruiken. Mensen die via het apparaat naar muziek willen luisteren hebben nu die mogelijkheid. Door het .APK-bestand van Google Play Music te downloaden en deze vervolgens op de bril te installeren is het mogelijk om de app te gebruiken.

Opvallend is dat de app zelfs werkt met spraakbesturing. Wanneer de app geïnstalleerd is, krijgt de gebruiker de mogelijkheid om te zeggen "Oke Glass, listen to …," en vervolgens kan de gebruiker een nummer, artiest, album of afspeellijst noemen. Hierna krijgt de gebruiker een lijst met gevonden zoekresultaten. Hieruit kan vervolgens het nummer of de afspeellijst gekozen worden om af te spelen.

Tijdens het afspelen van muziek zullen er besturingsmogelijkheden worden weergegeven zoals play, stop, skip en een volumeregelaar. Op dit moment maakt de app nog gebruik van de geleider die het geluid weergeeft door de botten te laten trillen, wat voor niet al te goede geluidskwaliteit zou zorgen. Google biedt echter ook de mogelijkheid om een normaal oortje als accessoire aan te schaffen.