“Moto G gaat de concurrentie aan met iPhone 5S”

Abonneer je gratis op Techzine!

Volgens Motorola’s CEO Dennis Woodside moet de Moto G de concurrentie aangaan met de iPhone 5S van Apple. Het toestel zal minder krachtig worden dan het vlaggenschip van Apple, maar wel vijf keer zo goedkoop zijn als de nieuwste iPhone worden, meldt Woodside.

De gisteren aangekondigde Moto G is de budgetversie van de Moto X. Het toestel beschikt over een 4,5 inch-scherm dat een resolutie kan weergeven van 1280 x 720 pixels. Verder maakt de Moto G gebruik van een 1,2GHz quad-core Snapdragon 400-chipset, 1GB werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit.

Met deze specificaties is de Moto G natuurlijk een stuk minder krachtig dan de iPhone 5S (review). Dennis Woodside, CEO van Motorola, geeft aan dat de Moto G echter wel vijf keer zo goedkoop zal zijn. Het toestel mist dus de kracht van toestellen zoals de Samsung Galaxy S4 en de HTC One, maar biedt een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Daarnaast garandeert Woodside dat de Moto G een update zal gaan krijgen naar de nieuwste versie van Android; Android 4.4 KitKat (review). Hierdoor zouden mensen die minder willen uitgeven aan een smartphone ook gebruik kunnen maken van de nieuwste Android-versie.

"Het gebruik van goedkope toestellen geeft normaliter een slechte ervaring. Dat is dan ook een groot probleem dat we wilden oplossen," gaf Woodside aan. "De Moto G lost dit probleem op voor eenvijfde van de kosten van een iPhone 5S. We hebben de Moto G gebouwd om de concurrentie aan te gaan met de nieuwste iPhone. Het scherm is 25 procent groter dan die van het vlaggenschip van Apple, het toestel maakt gebruik van de nieuwste quad-core processor van Qualcomm en er zijn 18 verschillende achterkantjes beschikbaar voor het toestel."

Wij willen wel een kanttekening plaatsen: Het is raar dat de CEO van Motorola aangeeft dat de iPhone 5S vijf keer zo duur is als de Moto G. De Moto G met een opslagcapaciteit van 16GB gaat ongeveer 199 dollar kosten en de goedkoopste iPhone 5S, welke ook 16GB opslagcapaciteit heeft, kost 649 dollar. Een simpel rekensommetje leert ons dat de Moto G daarmee krap 3,5 keer zo goedkoop is, nog steeds een groot verschil.