‘Samsung brengt Android 4.4 KitKat in januari’

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft officieel nog niets bekendgemaakt over welke Galaxy-smartphones er wel en niet een update gaan krijgen naar Android 4.4 KitKat, maar Samsung India heeft per ongeluk een roadmap uit laten lekken waaruit blijkt dat de Galaxy S4 en de Note 3 in januari een update zullen ontvangen naar Android 4.4 KitKat. De Galaxy S III en de Note II volgen in maart of april van volgend jaar.

Samsung loopt met het updaten van Android nooit echt voorop, ook deze keer is het een van de laatste fabrikanten die nog officieel bekend moet maken welke toestellen een update kunnen verwachten naar de nieuwste versie van Android. Andere fabrikanten als Sony, HTC, Motorola en zelfs Huawei hebben al wel laten weten op welke toestellen we Android 4.4 KitKat kunnen verwachten. Dat Samsung met de eerste updates in januari komt klinkt niet onwaarschijnlijk, of Samsung de complete roadmap ook gaat halen is nog even afwachten, het bedrijf heeft met de Android 4.3-update van de Galaxy S III dermate grote problemen, dat het de update stil heeft moeten leggen.

De eerste fabrikanten zullen de update naar Android 4.4 KitKat waarschijnlijk in januari uit gaan rollen, waardoor Samsung er deze keer goed bij zit als de uitgelekte roadmap klopt. De rest zal later in het eerste kwartaal waarschijnlijk gaan volgen. Het lijkt erop dat het eerste kwartaal een echt Android-update kwartaal gaat worden.

De meeste high-end toestellen draaien op dit moment nog op Android 4.1 of 4.2, sommige fabrikanten kiezen er dan ook voor om direct te updaten naar Android 4.4 en een of zelfs twee versies over te slaan. Sony is daarop de uitzondering, die komen in december nog met een update naar Android 4.3 voor een groot deel van hun line-up.