Samsung kondigt de Galaxy Grand 2 aan

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft een opvolger van de Galaxy Grand aangekondigd, welke op zijn beurt ongeveer een jaar geleden aan de wereld werd getoond. De Galaxy Grand 2 heeft ten opzichte van zijn voorganger aanzienlijk betere specificaties, maar wel ongeveer dezelfde afmetingen en uiterlijke trekjes.

De Galaxy Grand 2 heeft een scherm van 5,25 inch, wat een 720p-resolutie weergeeft. Dat is aanzienlijk beter dan de WVGA-resolutie die de originele Galaxy Grand weergeeft op zijn scherm van 5 inch; de respectievelijke resoluties van 720 x 1280 en 480 x 800 geven op deze schermformaten een pixeldichtheid van 280 en 187 pixels per inch.

De dienstdoende processor is nu een quad-core chip die draait op 1,2 GHz. De kloksnelheid is hetzelfde gebleven, maar de Galaxy Grand 2 heeft wel twee rekenkernen meer dan zijn voorganger. Verder vinden we een 8 megapixel-camera met flitser, 1,5GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte, een micro SD-poort, Android 4.3 Jelly Bean en een 2.600 mAh-accu.

Een groot gemis bij de Galaxy Grand 2 is de ondersteuning voor 4G-netwerken, welke helemaal achterwege blijft. Ten opzichte van Samsung’s Galaxy Note 3 (review) vind je tevens geen stylus terug.

De Galaxy Grand 2 komt in het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar en heeft een adviesprijs van 399 euro exclusief BTW.