“Motorola’s blokjes smartphone bijna klaar”

Abonneer je gratis op Techzine!

Met het Phonebloks-concept werd een nieuwe kijk op smartphones geïntroduceerd. De Amerikaanse fabrikant Motorola heeft dit principe geadopteerd in Project Ara. Volgens CEO Dennis Woodside zal het niet lang duren voordat de eerste volledige aan te passen smartphone gelanceerd zal worden, een prototype zou al bijna klaar zijn.

Eind oktober werd bekend dat het Phonebloks-concept was opgepikt door fabrikant Motorola. Deze zou dit initiatief voortzetten onder de naam Project Ara. Het principe hierachter is dat de gebruikers zelf hun toestel kunnen samenstellen en aanpassen door middel van het toevoegen of wijzigen van hardwaremodules (blokjes). Het idee hierachter is een duurzame smartphone te creëren, doordat het eenvoudig is om onderdelen te wisselen. De hardware die goed functioneert hoeft hiermee niet te worden vervangen, maar alleen de hardware die problemen heeft of te kort schiet in het gebruik van de smartphone.

Recentelijk is bekend geworden dat het niet lang zal duren voordat we de eerste prototype Project Ara-smartphone kunnen verwachten. In een videochat met blogger Marques Brownlee gaf Motorola’s CEO Dennis Woodside aan dat Project Ara bijna gereed is om gelanceerd te worden.

Hierbij gaf Motorola’s CEO Woodside aan dat wanneer Project Ara gereed is, de smartphones en de hardwaremodules verkocht zullen worden via de Moto Maker-website. Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat Motorola haar klanten zoveel mogelijk hun eigen smartphone wil laten samenstellen. Hiermee werd met de Moto X al een opzet gemaakt. Het is voor Amerikaanse gebruikers mogelijk om het uiterlijk van de Moto X-smartphone op verschillende manieren aan te passen. Project Ara zal een grote stap voorwaarts zijn in het op maat bestellen van je smartphone.