Android 4.3-update voor Xperia Z1 en Z Ultra

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony is vandaag begonnen met de uitrol van Android-versie 4.3 Jelly Bean voor de Xperia Z1 en de Xperia Z Ultra. Hiermee zullen deze toestellen wat betreft grafische weergave en meerdere mobiele applicaties enkele verbeteringen ondergaan.

Begin november maakte het Japanse Sony al bekend welke toestellen een update zouden ontvangen voor een recentere versie van het mobiele besturingssysteem Android. Hierbij zouden enkele geschikte toestellen worden geüpdatet naar of versie 4.3 Jelly Bean en later naar de meest recente versie 4.4 KitKat (review).

Op de officiële blog van Sony verscheen eerder vandaag het bericht dat de fabrikant vandaag is begonnen met de uitrol van Android 4.3 Jelly Bean-update voor de Xperia Z1 (review) en de Xperia Z Ultra (review). Hiermee zal de gebruiksinterface worden geoptimaliseerd en de grafische weergave vloeiender zijn.

Meerdere standaardapplicaties waaronder Messaging, MyXperia, Smart Connect, Small apps, TrackID en Sony Select zullen eveneens in een nieuw jasje zijn gestoken. Ook zal de Smart Social Camera-applicatie beschikbaar komen voor de Xperia Z Ultra. Daarnaast zullen de mediagerichte-applicaties beter op elkaar aansluiten en belooft Sony een scherpere beveiliging.

Het is nog niet bekend wanneer de andere toestellen aan de beurt zijn voor de uitrol naar een recentere versie van het besturingssysteem. Android 4.3 Jelly Bean is namelijk aangekondigd voor de Sony Xperia Z (review), Xperia ZL, Xperia ZR (review), Xperia Tablet Z (review) en Xperia SP (review). In een later stadium zal, op de Sony Xperia SP na, de update naar Android 4.4 KitKat eveneens voor deze genoemde toestellen worden uitgerold.