“Samsung’s grote tablet openlijk getoond”

Abonneer je gratis op Techzine!

Al langere tijd regent het geruchten dat Samsung werkt aan een nieuwe tablet, met een schermgrootte van 12,2 inch. Deze tablet is deze week naar verluidt voor het eerst fysiek getoond gedurende een productpresentatie.

Het komende jaar zou voor de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung wel eens heel anders kunnen worden, in vergelijking met het afgelopen jaar. Zo zou de focus meer worden gelegd op het produceren van tablets en goedkopere smartphones. Hierbij zou er mogelijk worden overgestapt van AMOLED- naar LCD-beeldschermen.

Volgens de website PhoneArena heeft Samsung op een evenement het eerste fysieke exemplaar van de nieuwe 12,2 inch-tablet getoond. Volgens een bron die op het evenement aanwezig was betrof het een tablet met het opschrift "Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) Pro". Het maken van foto’s was niet toegestaan, gezien het embargo dat Samsung eiste over de getoonde inhoud op het evenement. Wel zou hier zijn onthuld dat de schermafmeting van deze tablet 12,2 inch bedroeg.

Ook berichtte deze bron dat het gewicht van de 12,2 inch-tablet 750 gram zou bedragen. Dit is bijna de helft zwaarder dan de Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition (review) van 10 inch. Tevens zou de capaciteit van de accu in de onaangekondigde tablet 9.500 mAh bedragen, tegenover de 8.220 mAh van de bestaande 10 inch-tablet.

Uit eerdere geruchten werd al duidelijk dat de 12,2 inch-tablet van Samsung vermoedelijk zal beschikken over een quad-core Snapdragon 800-chipset, 3GB aan werkgeheugen en een schermresolutie hebben van 2.560 x 1.600 pixels. Het mobiele besturingssysteem zal naar verluidt Android in versie 4.4 KitKat (review) zijn.

Mogelijk komt Samsung met meer nieuws over deze tablet en andere apparaten gedurende de Consumer Electronics Show (CES) die plaats zal vinden tussen 7 en 10 januari komend jaar.