Onyx belooft smartphone met accuduur van twee weken

Abonneer je gratis op Techzine!

De Poolse fabrikant Onyx heeft een smartphone met een accuduur van twee weken aangekondigd. Dit krijgt de Poolse fabrikant voor elkaar door het gebruikelijke kleurenscherm in te wisselen voor een E Ink-scherm.

Alle hedendaagse smartphones beschikken over beeldschermen met hoge resoluties en kunnen miljoenen kleuren weergeven. De Poolse fabrikant Onyx gelooft niet dat dat per se nodig is en introduceert daarom de MIDIA InkPhone aan, die voorzien is van een E Ink-scherm.

Zo’n scherm kan alleen beelden in zwart en wit weergeven. Het voordeel daarvan zit voornamelijk in de accuduur, die volgens het bedrijf tot twee weken zal reiken. "Een kleine accucapaciteit is een zwakte van de hedendaagse smartphone," meldt Onyx op de website. "De verscheidenheid van applicaties en functies zorgt ervoor dat de energieconsumptie de pan uit rijst. We moeten onze telefoons dagelijks opladen en dat komt door de grote LCD-schermen en vele applicaties die in de achtergrond actief zijn."

De InkPhone moet die ergernis wegnemen, met een E Ink-scherm van 4,3 inch, een 1GHz processor en 512MB werkgeheugen. De smartphone draait op Google’s mobiele besturingssysteem Android, welke versie is nog onduidelijk.

Onyx is voornamelijk bekend van verschillende e-booklezers, maar lijkt zijn markt dus uit te willen breiden. De Onyx MIDIA InkPhone is niet de eerste smartphone met een E Ink-scherm, eerder zagen we ook al de YotaPhone, deze beschikt over een LCD- én E Ink-scherm.