1 min

De specificaties van de smartwatch die Google in samenwerking met LG zou maken zijn mogelijk uitgelekt. Het horloge wordt volgens @evleaks voorzien van een IPS LCD-scherm van 1,65 inch, 512MB werkgeheugen en 4GB lokale opslagruimte.

Twitteraar @evleaks heeft in het verleden vrijwel altijd gelijk gekregen en deze nieuwe beweringen kunnen we dus ook niet naast ons neer leggen. In de melding wordt duidelijk gemaakt dat LG het horloge zal produceren, dit werd al vaker beweerd. LG maakte recentelijk ook de Google Nexus 4 en Nexus 5 (review).

Wat voor chipset de Google-smartwatch zal bevatten is op dit moment nog niet besloten, voor zover de bron weet. Gezien de relatief lage opslagcapaciteit van 4GB lijkt het aannemelijk dat het horloge verbonden dient te worden met een smartphone.

De twitteraar meldde verder dat het scherm een resolutie van 280 bij 280 pixels zal hebben. De pixeldichtheid bedraagt daarmee 240 pixels per inch. Wellicht belangrijker is dat het horloge een vierkant scherm zal hebben, in tegenstelling tot de Gear Fit van Samsung.