Crowdfunding voor uitgebreide polscommunicator

Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren is een nieuw Crowdfundingproject opgestart, waarbij een polscommunicator wordt gefinancierd, mits het doel van 250.000 dollar wordt behaald. Het concept beschikt over een scherm van drie inch en is daarom nauwelijks te kwalificeren als een smartwatch.

De Rufus Cuff is een wearable die aan de pols kan worden bevestigd en verbinding maakt met een Android- of iOS-apparaat. In de polscommunicator worden onder andere een microfoon, speaker, camera, GPS-module, accelerometer en gyroscoop geïntegreerd.

Het is mogelijk om te bellen met de wearable, mocht de conversatie te persoonlijk worden, dan houd je de wearable gewoon tegen je oor, waarna het geluid van de speaker omlaag wordt geschroefd. Webbrowsen is dankzij het scherm van 3 inch ook een mogelijkheid.

Omdat de Rufus Cuff uitgerust is met Android, is het mogelijk om apps van derden vanuit Google Play te installeren.

Crowdfunding

De ontwikkeling van de Rufus Cuff is al afgerond en de productiepartners zijn al gevonden. Het enige dat nog nodig is, is financiering. Het eerste doel bedraagt 250.000 dollar. Om dat doel te bereiken is nog tijd tot 27 april. Momenteel staat de teller op een slordige 36.000 dollar.

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kan je op Indiegogo inschrijven op verschillende opties, welke je betaalt als het project doorgang vindt. Zo wordt de polscommunicator voor 229 dollar de jouwe, voor 309 dollar krijg je er ook verschillende polsbanden bij.