Flappy Bird herrijst in augustus met multiplayermode

Abonneer je gratis op Techzine!

Dong Nguyen, het brein achter Flappy Bird, heeft aangegeven dat zijn spel in augustus een terugkeer zal maken. Zoals beloofd ondergaat het spel wel wijzigingen, Nguyen maakt zelf bekend dat het spel wordt uitgerust met een multiplayergame.

Flappy Bird (review) was begin dit jaar korte tijd immens populair. Dat plotse succes overdonderde Nguyen -en zijn bankrekening- waardoor hij na enige tijd besloot om de app uit de applicatiewinkels te verwijderen. Al na enige tijd maakte de ontwikkelaar duidelijk dat het niet uitgesloten is dat Flappy Bird terugkomt voor een tweede ronde.

Het is natuurlijk de vraag of mensen tegen die tijd nog geïnteresseerd zijn in Flappy Bird. Doordat Nguyen de nodige veranderingen gaat doorvoeren is die kans wel aanwezig, maar naar eigen zeggen wordt het spel ook "minder verslavend" gemaakt.

Flappy Bird is in de korte tijd dat het beschikbaar was meer dan 50 miljoen keer gedownload. Na het verwijderen van de game zijn ook vele kopieën van andere ontwikkelaars verschenen.