HP werkt samen met Gilt en ontwerper Michael Bastian aan een smartwatch, nu heeft een bron aan Business Insider laten weten dat ervoor is gekozen om geen touchscreen te gebruiken maar te werken met fysieke knoppen aan de zijkant van de smartwatch. Wel moet het horloge straks in staat zijn om als smartwatch te functioneren.

Vorige week schreven we al over de smartwatch van HP, toen werd bekend dat het bedrijf daaraan werkt ondanks dat het bedrijf geen eigen smartphones maakt. De smartwatch van HP zal ook niet met Android Wear gaan werken maar met eigen software die in staat moet zijn te communiceren via Android en iOS. De HP smartwatch zal dus met zowel Android-toestellen als de iPhone moeten gaan werken.

Met het horloge moet het straks mogelijk zijn weer, aandelen en sport-informatie op te vragen, maar ook calender herinneringen, berichten moeten kunnen worden ingezien en tot slot moet je een muziekapplicatie kunnen bedienen. Hoewel dit voor een smartwatch allemaal niet heel spannend is er voor gekozen om geen gebruik te maken van een touchscreen maar van fysieke knoppen aan de zijkant. Hiermee kiest HP een hele eigen benadering van een smartwatch, grote vraag is nu of die benadering beter is dan waar de huidige partijen voor kiezen. Het zal in elk geval een uitdaging zijn om de smartwatch makkelijk bedienbaar te houden.

Wel heeft HP er net als Motorola voor gekozen om een ronde smartwatch te maken, iets wat een stuk moeilijker is maar wel dichter bij het traditionele horloge ligt dan een vierkant scherm.