Draadloze oplader Moto 360 op de foto gezet

Abonneer je gratis op Techzine!

De oplader van de eerste smartwatch van Motorola is op de foto gezet. Het gaat om een draadloze Qi-oplader die zo is ontworpen dat het horloge er rechtop in kan staan zodat je nog steeds het scherm kan aflezen als je bijvoorbeeld in bed ligt en het horloge op je nachtkastje staat te laden.

Dat de Moto 360 draadloos opgeladen moet worden was al even bekend. Nu is de lader door de Italiaanse blog Mister Gadget op de foto gezet. Het is weer eens wat anders dan een plateau waar je je telefoon gewoon op moet leggen, het is een echte houder waar je het horloge in kan leggen en nog steeds goed kan aflezen. Je zou het horloge zelfs als wekker kunnen gebruiken in deze vorm.

Of het in de praktijk net zo goed werkt als op de foto is nog even afwachten, daarvoor moeten we het echt zelf uitproberen. Het horloge heeft ook een mooie animatie tijdens het laden, waarbij een blauwe rand rond het scherm langzaam vol loopt.

De Italiaanse website wist verder te melden dat het horloge een IP67-certificering heeft, wat betekent dat het horloge stof- en waterdicht is. Verder zou het horloge beschikken over een hartslagmeter en pedometer functies zodat je bewegingen kunnen worden gevolgd. Het horloge maakt gebruik van Android-wear, de speciale Android-versie voor wearables.